تحلیل تکنیکال بوعلی
جدیدترین تحلیل و سیگنال پتروشیمی بوعلی سینا
تحلیل تکنیکال بوعلی
عنوان | توضیحات |
---|---|
نام شرکت | پتروشیمی بوعلی سینا |
نماد | بوعلی |
سال تاسیس | 1377 |
سال عرضه اولیه | 1399 |
سهامداران عمده | شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس |
موضوع فعالیت | محصولات شیمیایی |
محصول شرکت | برشهای سبک و سنگین، ریفرمیت و بنزن |
تاثیر دلار بر نرخ فروش شرکت | تغییرات نرخ ارز هم بر تهیه مواد اولیه هم بر بخش صادراتی درآمد بوعلی تاثیر گذار خواهد بود . |
مهم ترین هزینه های شرکت | مواد اولیه نفتا |
شرکت پتروشیمی بوعلی سینا (بوعلی)
سومین شرکت تولیدکننده آروماتیک کشور در سال 1377 در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی تاسیس و در سال 1399 با نماد بوعلی در بازار فرابورس و در صنعت محصولات شیمیایی پذیرفته شد. مرکز اصلی شرکت در تهران و کارخانه شرکت در خوزستان بندر ماهشهر واقع گردیده است.
معرفی مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا
مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا در زمینی به مساحت ۳۶ هکتار در شمال غربی خلیج فارس در استان خوزستان و در منطقه ویژه بندر امام خمینی (ره) قرار دارد. این مجتمع، سومین طرح آروماتیکی صنایع پتروشیمی ایران است که عملیات اجرایی آن در فروردین ماه ۱۳۸۰ آغاز شد و واحدهای تولیدی آن در سال ۱۳۸۳ راه اندازی گردید.
در حال حاضر واحدهای فرآیندی این مجتمع ۷ واحد است که لیسانس واحدهای آن از AXENS فرانسه، KRUPP UHDE آلمان، SINOPEC چین بوده و در حال بهره برداری می باشد. شرکت KRUPP UHDE آلمان پیمانکار مهندسی اصولی شرکت است.
جمعا مبلغ ۱۳۷۰ میلیارد ریال و ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه شرکت می باشد که سرمایه گذاری ارزی از طریق فاینانس بلژیک و فرانسه و سرمایه گذاری ریالی از طریق مشارکت بانک ملت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام گرفته است.
معرفی محصولات مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا
- بنزن
این مایع بی رنگ و خوشبو در مجتمع پتروشیمی بوعلی با ظرفیت ۱۸۰ هزار تن در سال برای مصارف استایرن مونومر و LAB تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه می شود.
- گاز مایع (LPG)
این دو گاز هیدروکربنی بوتان و پروپان یا ترکیب آنها با ظرفیت ۴۰ هزار تن در سال برای مصارف خوراک واحد های الفین، در مجتمع پتروشیمی بوعلی تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه می شود.
- برش سبک نفتا
این مایع هیدروکربنی در مجتمع پتروشیمی بوعلی برای مصارف خوراک واحد های الفین با ظرفیت ۳۵۰ هزار تن در سال تولید و به بازار داخلی و خارجی می شود.
- برش سنگین نفتا
این مایع هیدروکربنی با ظرفیت ۴۹۹ هزار تن در سال برای مصارف سوخت، نفت سفید، LAB و حلال های صنعتی در مجتمع پتروشیمی بوعلی تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه می شود.
- رفرمیت با اکتان +۹۸
این محصول در مجتمع پتروشیمی بوعلی با ظرفیت ۷۰۰ هزار تن در سال برای مصارف سوخت یورو ۴، سوپر و معمولی تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه می شود.
معرفی واحدهای تولیدی مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا
واحد 100: با دریافت خوراک بنزین پیرولیز از پتروشیمی امیرکبیر و پتروشیمی مارون و هیدروژن از واحد آروماتیک عملیات تصفیه و هیـدروژناسیـون بنزین پیرولیـز را انجـام داده و محصولات برش پنتان، برش سنگین Heavy End و ( HPG) Reformate را تولید میکند. واحد ۱۰۰ دارای یک کور ، دو کمپرسور، ۳ راکتور کاتالیستی و ۳ برج تقطیر است که با توجه به وابستگی خوراک به ۲ شرکت پتروشیمی مجاور و حساسیتهای فرآیندی در اجرای عملیات بهرهبرداری، مراقبت و کنترل شدید عملیاتی را میطلبد.
میزان خوراک ناحیه ۱۰۰ در سال ۱۳۹۰۰۰ تن و محصولات آن ۱۰۶ هزار تن بنزین پیرولیز تصفیه شده ، ۱۱ هزار تن برش سنگین ۲۱۰ هزار تن C5 cut است.
واحد200: با دریافت خوراک نفتا از پازنان و تفکیک آن به ۳ محصول ، خوراک واحد ۳۰۰ را تأمین میکند.
واحد ۲۰۰ دارای دو کوره و دو برج تقطیر است که محصولات Light End جهت خوراک امیرکبیر، Heavy End جهت صادرات و Heart cut جهت خوراک واحد ۳۰۰ را تأمین میکند.
کنترل ترکیبات در محصولات Light End و Heavy End و نهایتاً محصول Heart Cut باعث بهبود شرایط در کلیه واحدهای پائیندستی این واحد خواهد شد، خوراک واحد ۱۷۲۰۰۰۰ تن در سال و محصولات برش نهایی ۸۸۰ هزار تن، برش سبک ۴۸۸ هزار تن و برش سنگین ۳۵۰ هزار تن در سال است.
واحد 300: با دریافت خوراک نفتا از پازنان و تفکیک آن به ۳ محصول ، خوراک واحد ۳۰۰ را تأمین میکند.
واحد ۲۰۰ دارای دو کوره و دو برج تقطیر است که محصولات Light End جهت خوراک امیرکبیر، Heavy End جهت صادرات و Heart cut جهت خوراک واحد ۳۰۰ را تأمین میکند. کنترل ترکیبات در محصولات Light End و Heavy End و نهایتاً محصول Heart Cut باعث بهبود شرایط در کلیه واحدهای پائیندستی این واحد خواهد شد، خوراک واحد ۱۷۲۰۰۰۰ تن در سال و محصولات برش نهایی ۸۸۰ هزار تن، برش سبک ۴۸۸ هزار تن و برش سنگین ۳۵۰ هزار تن در سال است.
واحد 400: هدف از واحد۴۰۰ تولید محصول Aromizate از خوراک HTN دریافتی از واحد۳۰۰ و یا تانک TK-3001 می باشد.
واکنش هایی که منجر به تولید آروماتیک از خوراک HTN دریافتی می شود در دمای بالا (حدود ۵۰۰°C) و فشار خیلی پایین (کمتر از ۵barg) و در حضورکاتالیست با پایه فلزی و در محیط هیدروژنی انجام می شود.
ظرفیت طراحی HTN دریافتی از واحد ۴۰۰ مقدار ۸۷۷۸۷۷ تن در سال (۳۳۰ روز در سال) و ظرفیت طراحی Aromizate ،۸۰۷۹۹۸ تن در سال (شامل ۷۶٫۱%آروماتیک) در ابتدای عمر کاتالیست (SOL) و ۷۹۶۹۹۸ تن در سال (شامل ۷۵٫۷% آروماتیک) در انتهای عمر کاتالیست (EOL) می باشد.
واحد 450: هدف از واحد۴۵۰ احیای مداوم کاتالیست بوده که شامل مراحل می باشد. سوزاندن کک، اکسی کلریناسیون کاتالیست (اکسید نمودن پلاتین و تنظیم مقدار کلر)، کلسیناسیون کاتالیست (خشک نمودن کاتالیست از رطوبت اضافی)، احیای پلاتین، سه عمل اول در راکتور احیائ (R-4501) انجام می گردد و چهارمین عمل در درام D-4501 صورت می گیرد.
واحد 500: واحد ۵۰۰ یک سیستم تقطیر استخراجی با جداسازی اولیه و CLAY treatment محصولات می باشد. ظرفیت خوراک این واحد ۹۶۸۸۹۹تن در سال می باشد که این خوراک شامل Aromizate (تقریبا ۹۰%) از واحد ۴۰۰ و HPY (حدود ۱۰%) از واحد ۱۰۰ می باشد. واحد ۵۰۰ اساسا از قسمت های زیر که مشتمل بر چندین مخزن برای ذخیره سازی خوراک و محصولات می باشد تشکیل شده است.
- قسمت دی هپتانایزر
- قسمت Clay treater
- قسمت تقطیر استخراجی
- قسمت دفع (Stripper)
- قسمت احیائ حلال
- قسمت خلا
واحد 600: احد ۶۰۰ شامل بخشهای زیر می باشد:
- قسمت BT Splitter
- قسمتC7/C8 Splitter
- قسمت C9/C10 Spliter
جدا سازی بنزن و تولوئن بعد از عملtreatment Clay در BT Splitter انجام می شود. بنزن خالص بعنوان محصول نهائی به Battery limits فرستاده می شود. درواحد ۷۰۰ عملیات بیشتری روی تولوئن انجام می شود .قسمت C7/C8 Splitter مخلوط بنزن / تولوئن را از محصولات آروماتیک C6+ ناشی از ترانس الکلاسیون جدا می کند.
آروماتیکهای C8+ به واحد ایزومریز اسیون زایلین ها فرستاده می شود و BT به برج BT Splitter فرستاده می شود. در برج C9/C10Splitter، آروماتیکها C9 از آروماتیکهای سنگین جدا می شود، آروماتیکهای C9 به واحد ترانس الکیلاسیون فرستاده می شود، آروماتیکهای سنگین به Battery limits فرستاده میشود.
محصولات و فعالیت اصلی سهم بوعلی
محصولات آروماتیک شامل بنزن، پارازایلین و ارتوزایلین جزو محصولات اصلی و نهایی مجتمع پترویمی بوعلی سینا هستند. این محصولات عموما در صنایع پاییندستی مورد استفاده قرار میگیرند. از موارد استفاده این محصولات میتوان به تولید در سموم دفع آفات، صنایع رنگسازی، رزینها، بطریهای یکبار مصرف، ترکیبات دارویی، تهیه اتیل بنزن و فنل، الیاف مصنوعی و حلالهای صنعتی اشاره داشت.
عوامل موثر بر هزینه شرکت پتروشیمی بوعلی سینا
بیشترین میزان ماده مصرفی شرکت مربوط به نفتا است که از نظر مقداری نزدیک به 90% میزان مصرف را به خود اختصاص داده است. این مواد در واحد آروماتیک تبدیل به محصولات نهایی شرکت میشوند.
عمده نفتای شرکت از پالایشگاههای پازنان، پارسیان، پارس جنوبی و فجر جم تامین میشود. همچنین بنزین پیرولیز نیز از پتروشیمیهای امیرکبیر و بندرامام تهیه میشود.
تاثیر نرخ دلار بر نماد بوعلی
هر نوع تغییرات در نرخ ارز مستقیماً در مبلغ درآمد فروش محصولات ، خرید مواد اولیه و پروژه های در جریان ساخت شرکت تأثیرگذار خواهد بود. شرکت معاملاتی را به ارز انجام میدهد که در نتیجه آن در معرض آسیب پذیری از نوسانات نرخ ارز قرار میگیرد.
سایر عوامل تاثیر گذار و ریسک های بوعلی
کاهش نرخهای جهانی محصولات تولیدی شرکت.
متغییر بودن کیفیت خوراک، کیفیت محصولات شرکت را دستخوش تغییر قرار میدهد.
بیشتر بخوانید : تحلیل تکنیکال تاپیکو
آپارات ما : Atran Trade
YouTube : Atran Trade